Author Topic: Charging system all over again!  (Read 80 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 11, 2020, 10:02:17 AM on

Offline Flapalo (OP)

  • Tiger Cub
  • Posts: 4
  • Activity Meter:
    0.44%
  • nOObie
  • LOCATION: Herceg Bosna, Bosnia and Herzegovina
Hello!

I know that this topic has been covered many times, but I have some narrowed questions.
What cause stator coil burn?
Can I install some other brand RR if there are same connections?

I live in country where Amazon and some other "good" sites do not deliver so I would like to get some other brand RR and install it but first I need to understand what causes stator coil burn.

Also I have found some DIY RR that is possible for me to manufacture. Here is the link:

https://www.instructables.com/id/How-to-make-a-reliable-motorcycle-voltage-regulato/

Thanks for any insight and response.

Bosnian rider of Hinckley triple!

February 13, 2020, 11:39:30 PMReply #1 on

Offline Ossian

  • Tomcat
  • Posts: 121
  • Activity Meter:
    0.44%
I believe that stator failure is usually caused by failing connections in the charging circuit, probably initiated by corrosion.
I use a Shindengen R/R sourced from a Polaris vehicle. See here
https://www.triumphrat.net/threads/charging-system-diagnostics-rectifier-regulator-upgrade.104504/

February 14, 2020, 10:41:23 AMReply #2 on

Offline HockleyBoy

  • Cool Cats
  • Bengal Tiger
  • *
  • Location: Essex, United Kingdom
  • Posts: 997
  • Activity Meter:
    0.67%

I use a Shindengen R/R


And me combined with the upgraded Triumph connector
05 Tiger Lucifer Orange (resting) 07 GSX-R1000TT K7 71 Triumph T25T 17 Tiger 1050 Sport